lauantai 12. tammikuuta 2013


Eilen alkoi tuntumaan vähän tympeältä tuo harmahtava ilma. Alkuvuoden talvi on parhaimmillaan siloin kun pakkanen kimmeltää hangilla, sillointällöin satelee uutta pehmeää lunta. Valoisan aika alkaa pitenemään päivä päivältä.. Mutta tosiasiassa ulkona on ollut viimeisen viikon valosan aikaan ihan harmaata, aurinkoa ei ole näkynyt. Kun tänä aamuna alkoi aurinko vihdoin pilkottamaan, päätettiin heti että nyt lähdetään ulos! 

Tyttö nukkui pitkät unet, parhailtahan ne aina maistuukin lapsille ulkona!


Sisään tullessa oltiin jo aika nälkäistä porukkaa. Kokeilin millaista kasvisgratiinia saisin aikaan. Ohje on helppo, kun tämän tekee pakastevihanneksista: jäiset vihannekset uunivuokaan, päälle munamaito jossa on vähän mausteita, uuniin 225 asteeseen. Parinkymmenen minuutin päästä pinnalle juustoraastetta, ja vielä noin 10 minuuttia uunissa, tai kun juusto on sopivan väristä.


Kaveriksi sopi hyvin kanafileet. Ensi kerralla varaan mustaherukkahilloa tähän, niin tulee pikkusen kirpeyttä. Hyvää ruokaa tästä tuli näinkin! Varsinkin kun ekaa kertaa tein tätä itse. Hääjuhlissa tämä on aina ollut ehdoton lempiruokani. En muistanut että gratiini olisi noin täyttävää! Ajattelin herkutella sillä ihan reilusti, mutta nippanappa jaksoin lautasta tyhjäksi syödä ensimmäisestäkään annoksesta. Arvaatte kai, mitä teettää yhtälö: lauantai + ulkoilu pakkasilmassa + hyvää ruokaa? Uni tulis varmaan samantien jos silmät laittaisi kiinni! Koetan nyt kuitenkin pitää tästä rytmistä kiinni, että jaksaa nousta aikaisin, itse kukin.


Tammikuinen auringonpaiste saa väkisinkin mielen jo hieman kevääseen. Mukava ajatella, että päivät pitenevät koko ajan. Joulun punainen väri ja muutkin joulukoristeet sai lähteä viime viikolla varastoon odottamaan ensi joulua. Tilalle tekee mieli laittaa vaaleita juttuja. Jotain pientä uuttakin sisustusjuttua oon miettiny, mutta en ole vielä keksinyt, mitä se olisi. Kiikkutuolia kaipailen tuon tuostaan, siinä mulle muutamaks päiväks puuhaa kun lähden kiertelemään kirppareita, jos jostain löytyisi. Saatiin tuo ihanaakin ihanampi valkoinen, paksu lampaantalja valmistujaislahjaksi, olen pitänyt sitä pinnasängyn laidalla. Se tuo ihanaa kontrastia huoneen sisustukseen!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kylläpä alko tekemään mieli tuota gratiinia..:) Kivoja juttuja ja kuvia muutenki! T: äiti pohjosesta

Ninnu kirjoitti...

Kiitos! :) Eikun vaan tekemään, se ei paljon vaadi, ja ON HYVÄÄ!! :)