sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäinen joulukuuta

Ensimmäinen adventti. Yksi pätkäviikko ja kaksi kokonaista viikkoa töitä, ja sittenpä se aatto oikeestaan jo on. Sen ajatuksen voimin lähden uuteen arkiviikkoon. Välietappina me odotellaan lumen tuloa, toivottavasti se tulee maahan aiemmin!


Tänään kävimme perinteisillä joulumarkkinoilla. Täällä on joka adventtina joulumarkkinat. Joskus tulee joulun alla käytyä montakin kertaa, ei sillä että niin mitään ostettais, mutta se tunnelma <3 ! Laitettiin joulutorille molemmille lapsille toppahaalarit päälle ettei ainakaan tarvitse palella. Viime vuonna (vai oliko se sitä edellisenä) paleltiin niin paljon että tälläkertaa päätettiin pukeutua lämpimästi. Lapsia ei palellut, mutta kyllä minunkin ois kannattanu talvikengät vetää jalkaan, sen verran oli kylmät nuo kesäkengät.. Lapset sai aika paljon kommentteja haalareistaan, kun olivat ihan samiksia! Ja värien puolesta ainkin erottuivat joukosta. 


Bussipysäkillä kuvasin sateenvarjoni alta Tuomiokirkkotorin suurta joulukuusta, jonka valot sytytettiin eilen illalla. Täytyy joku päivä käydä lähempää ihastelemassa, se on niin vaikuttava näky..


Kotiin tullessa pohdittiin miten meidän lasten tämäniltainen nukkumaanmeno mahtaa sujua. Aamulla bongasin Tytölle kirpparilta prikulleen samanlaisen sängyn kuin Pojalla on. Hintalappu sopi oikein hyvin minulle: 80€60€, 30€.  En erityisemmin ollut suunnitellut juuri tuonmallisia sänkyjä lapsille, ne vain on "tullut vastaan". Samanlaiset ajateltiin kyllä hankkia kunhan Tyttö siirtyy pinniksestä tavalliseen sänkyyn. Olin vaan aika varma että tuollaista mikä Pojalla on ollut, ei löydy, koska minulla ei oo hajuakaan minkä merkkinen se on, eli millä nimellä tuota olisin voinut etsiä. Mikä ihme, että löytyi juuri samanlainen! Ei järin hienoja, mutta tosi tukevia ovat! Valkoisiksi pitäisi saada maalattua..


3 kommenttia:

Miisu kirjoitti...

Toivotaan että saatte tekin lunta sinne.Meillä täällä pohjoisessa satanut v.lopun aikaan n.30cm.Söpöt on sängyt ja söpöt on nukkujatkin.

Anonyymi kirjoitti...

6Voi että!:) pieniä muruja! täälläkin lasketaan jo kovasti päiviä jouluun ja nautitaan joulun tunnelmasta!

Ami

Unknown kirjoitti...

Huomiseks on onneks luvattu lumisadetta, ja räntää ollaan saatu tänäänkin, sen verran et maa on valkoinen! :) ami täälläki joulu on joka päivä ykköspuheenaihe, heti aamusta kun avataan suklaakalenterit..