tiistai 5. elokuuta 2014

Iltaisin nautitaan helteestä!


Tänään oli ehkä se helteisin päivä tälle kesälle, puheista ja lehtijutuista päätellen. Minä en katsellut mittareita, hurjan kuumaa oli. Aamuisin jo ennen kun pääsen ulos lasten kanssa, hiki virtaa ja jokapaikassa on tukalaa:kotona, pihalla, päiväkodissa, bussissa, töissä. Ainoastaan työpaikan "taukotuvassa" on takuuvarmasti viileää. Pitkään siellä tekeekin mieli istuksia aamukahvilla ja lounaalla. Tänään oli vielä asiakkaitakin pilvin pimein niin että hiki hatussa töitä tehtiin. Miten lie juuri tänään joutivat asioilla oleskelemaan, minua kai ei ois millään saanu kaupunkiin jos oisin vapaalla ollut. Mutta illat on aina mullakin vapaata, ja eipä kyllä kahta kertaa mietitty mitä tehdään: UIMAAN tietenkin! Poika oppi viikonloppuna sukeltamaan, sitä sitten innoissaan meillekin hoki: äiti ja isi, kattokaa mua! Ja nenästä kiinni ja eikun umpssukkeloon.. Voi sitä riemua! Parasta kesähuvia tuo uiminen.. 

Minua huvittaa, kun aivan tuikituntemattomat asiakkaat ovat niin huolissaan minun jaksamisesta tämän mahan kanssa näissä helteissä. Muuten pysyvät niin asiallisina, mutta sitten lähtiessään useampi on kysynyt että "miten sinä oot jaksanu kun on ollut niin kuuma?" Voi niitä.. Olen vakuutellut ihan totuuden mukaan että hyvin, ja että en vielä puolivälissäkään ole (huomenna vasta!) raskauden puolivälihän on usein sitä mukavinta/helpointa aikaa raskaudesta, ja voin olla tyytyväinen että niin on myös minulla! Alkuraskaudessa hematooma säikytteli niin kamalasti, että nyt kun se ei enää vaivaa, niin olo tuntuu suorastaan loistavalta! Alkuun kipuilu oli päivittäistä (osa tietenkin oli asiaankuuluvia kohdun kasvukipuja). Nyt on parina iltana ollut issiassärkyä, niitä olen jo odotellutkin saapuvaksi, ne niin kuuluu mun raskauksiin!

Viikonloppuna tapahtui yksi suuri käänne meidän perheessä: ostettiin auto! Neljän vuoden tauon jälkeen on aika omituista, että parkkipaikalta löytyy MEIDÄN auto. Mallille oli vain harvoja vaihtoehtoja, koska halusin auton, jonne sopii vieretysten kolme turvaistuinta lapsille. Tämä oli minulle se mieluisin, vaikka kamalasti tätä piti puntaroida, että ostetaanko, ja jos niin mikä, ja milloin? Nyt se on sitten meillä, ja on aivan mahtavaa.
2 kommenttia:

Heidi Elämää ylängöllä kirjoitti...

Joo on kyllä hellettä! Me viihdytään keskipäivällä mieluiten sisällä ilmalämpöpumpun viileydessä. Onhan se oma auto helpottava tekijä, kaupungissa pärjäis ilmankin mutta ei täällä maalla. Meillä on kaksikin autoa. Mun mielestä toinen on turha

Unknown kirjoitti...

Kyllä, kaupungissa on pärjännyt oikein hyvin ilman autoa! Aikansa kutakin. :)