tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaistiistaita!


Laskiaispullat tekee kauppaansa, täälläkin. Nams, kerrankin ihanaa kahvileipää! Pieni ekstrahyvä on tervetullutta, koska meinaa stressata kun vauva on alkanut itkeskelemään enkä tiedä mikä on. Kipua ei näytä olevan, koska itku on sellaista kitinästä vähän voimakkaampaa, eikä vauva mitenkään kiemurtele tai ole vaikean oloinen. Itku liittyy nukamishetkiin, eli varmaa väsymystä itkeskelee. Ihan kuin ei osaisi rauhoittua nukkumaan. Toivottavasti menee pian ohi, pikkuinen on niin reppana kun parkuu.. Yöt menee edelleen hyvin ja äitikin saa nukuttua. 


Viime käynnillä parisen viikkoa sitten neuvolassa sanottiin että vauvaa pitää laittaa lattialle masulleen. En ollut tuota itse hoksannut, tuntuu että noin pieni jää heti isompien jalkoihin! Nyt on treenattu vauvan pään kannattelua lattialla monta kertaa päivässä. Yleensä ei tarvitse yksin tuolla töröttää, jompikumpi isosisaruksista on vieressä samantien kun vauvan maahan laskee. Tarkkana saa olla ettei Tyttö keksi mitään älytöntä, hän kun saattaa yhtäkkiä kääntää vauvan päätä väkisin että kato vauva tänne! Pikkuisen on kovakourainen touhuissaan tuo Tyttö. Reippautta se muissa tekemisissä on eikä se yleensä haittaa, mutta ei oikein mene perille ettei vauvaa saa kovasti taputella ja töniä.. Poika sensijaan osaa ihanasti hoitaa pikkuveikkaa, viime viikolla sai vauvan kahtena päivänä nukahtamaan sitteriin. Hän lauloi (aa tuuti lasta :) ja kiikutti vauvaa sitterissä, keksi itse sanoja kun laulu loppui ja vauvahan kuunteli ihmeissään.. Pikkuapulainen.4 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Ihana tuo kuva veljeksistä, isoveikka jo niin iso poika ja tuo pikkuinen vielä niin mahdottoman pieni! <3

Unknown kirjoitti...

Ne on niin samiksia olemukseltaan, pikkuinen on monelta piirteeltään kuin isompi vauvana.. :D onneksi on alkanut isoveljeäkin vauva kiinnostamaan, aluksi kun tuntui vähät välittävän koko vauvasta. Nyt on niin tärkeä! <3

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tutulta! Meidän tyttökin on vähän iltaitkijä.. ja just samaa olen pohtinut että onko vaan väsymystä. Yöllä nukkuu tosi hyvin kunhan vaan saa illalla unen päästä kiinni. Samoin päivällä ei mitään ongelmaa.. Nyt alkaa 2 kk olla plakkarissa, että jospa se alkaa helpottaa. Ainakin eilen illalla nukahti ongelmitta :)
-Titi

Unknown kirjoitti...

Loppuispa vain, sääliksi käy niin pieniä. :( minähän jo korvikettakin lisämaitona annoin kun luulin että nälkäänsä itkee, mutta ei nälkäinen vauva nukkuisi montaa tuntia sitten iltaitkujen päälle yöunta. Meni neljä iltaa ennenkuin mokoman hoksasin ja luotin että kyllä se mun oma maito riittää.. :D