perjantai 14. elokuuta 2015

Mitä tuli tehtyä?


Tänään Facebookissa sattui silmiini niin hieno origamivaasi, että sitä piti heti päästä kokeilemaan. Töin ja tuskin maltoin odottaa, että mies tuli kotiin, kun sormet syyhysi päästä askartelemaan. Ohje on saksan kielellä youtubessa. En osaa saksaa, mutta video on todella selkeä. Muutaman kohdan katsoin monen monta kertaa ennenkuin ymmärsin miten pääsen seuraavaan vaiheeseen, mutta lopulta tuli valmista! Heti kun näin Facebookissa Projektilan Katjan (linkki) tekemän vaasin, päätin että siinä on ratkaisu maljakkopulmaani anopilta saamalleni orkidealle. En hankikaan virallista orkidearuukkua, ainakaan vielä. 


Kukka tuli siis tuliaisena mummulta ja ukilta. Onneksi sain hyvät käyttöohjeet ihan kädestä pitäen, minä kun en ole uskaltanut aiemmin edes harkita tuota haastavaa kukkaa meille... Koko viikon tuota tuijottelin että miten kukka alkaa olemaan meillä, ja niinhän siinä kävi että kukat alkoi lerpattamaan. Lueskelin tänään netistä josko kukkaa voisi jo kastella. Yleensä näitä kastellaan liikaa, mutta en ollut antanut tälle yhtään vettä vielä ja silti kukka oli nuupallaan. Ohjeita löytyi vaikka kuinka paljon. Yksi sivusto oli kuin minulle kirjoitettu. Kuvat ja kaikki, josta sain ottaa mallia! 

Heti alkuun luin että banaanit (ja mm.joulukuusi tai suolakivilamppu) saa kukan nuupahtamaan, ja minähän olin asettanut tämän banaanikulhon kanssa vierekkäin. Samoin kaikenlaista vetoa pitäisi välttää ja liika hellekin on huonosta. Kaikki virheet samalla aikaa: kukka on ollut päivästä toiseen keskellä läpivetoa kun monena päivänä olemme tästä ihanassa helteestä johtuen pitäneet ovia ja ikkunoita auki että ilma kiertäisi. Ja sehän sitten kiertääkin ihan kunnolla. Meidän suuret ikkunat on suoraan päiväaurinkoon päin, ja lämpötila sisällä nousee nopeasti heti iltapäivästä, noh, oikein hellelukemiin. Kukkaa ei saisi siirrellä kamalasti, mutta parempi sen on alkaa asettumaan meille tuossa vähän varjoisemmalla ikkunalla. Kyllä pitäisi valoa silti riittää yllinkyllin. Toivottavasti nyt on parempi paikka! Tuo kukka on niin mahdottoman kaunis, ja kuulemma voi pitää kukat jopa puoli vuotta. 


Toinenkin pieni projekti tuli valmiiksi äskettäin. Meidän olohuoneessa on ollut alkuvuodesta saakka kolme akustiikkapaneelia. Ne ovat olleet tuossa koko ajan tyhjillään, kun en ole keksinyt millaiset haluan niistä tehdä. Olen pyöritellyt mielessä josko päällystäisin ne kankaalla vai tilaanko jotain sisustustarraa niihin, vai mitä. En ole osannut päättää haluanko värikästä vai mustavalkoista. Sain nyt viikko sitten senkin jahkailun päätökseen, kun tein mustavalkoisista teipeistä kuvioita tauluihin. Näitäkin tein klassisesti yritys-erehdys -tyylillä. Alkuun koetin sellaista että vedin pitkiä poikittaisia viivoja vähän sikin sokin, mutta lopputulos oli kamalan rauhaton. Otin ne pois ja tein tämän, harkitumman kokonaisuuden. Kuvan otin heti kun laitoin nämä seinälle, ja oikealla oleva taulu otti monta kertaa silmään, kun sinne tuli prisman merkki vahingossa. Väärinpäin, mutta tuli kuitenkin ja se häiritsi niin paljon että vielä piti sitä muokata! :D


2 kommenttia:

Heidi Elämää ylängöllä kirjoitti...

Voi että miten yksinkertaisesti saa niin kaunista! Ja orkidea on todellakin ihana! meillekki äiti toi oikein kolme orkideaa kukkakaupalta, ja kaikki valkosia <3

Unknown kirjoitti...

Vielä ihanampi kun nyt on oma kukka! tuon tuosta tulee vilkaistua että mites tuolla ikkunalla voidaan.. :D mielenkiintoista hoivata tuota!