tiistai 20. lokakuuta 2015

Hiiohoi!

Sunnuntai-aamuna alkoi tehdä mieli jotain mukavaa tekemistä perheen kesken. Vaihtoehdot alkoi uimahallireissusta kylpyläkäyntiin ja hotellilomaan, lopulta päädyimme että lähdetään laivalle! Kohta tulee kolme vuotta siitä kun Viking Linen uusi Grace- laiva lähti liikenteeseen, eikä me oltu vieläkään käyty siellä.

Vuorokauden risteily oli sopivan mittainen. Ennätettiin tutustua hyvin laivaan ja kotiin palatessa oltiin kaikki sopivan valmiita takaisin arkeen, sen verran uuvutti reissu! Lomailtiin lasten tahtiin, vietettiin paljon aikaa leikkihuoneissa ja omassa hytissä merimaisemia ihaillen ja ihmetellen. Näin ruska-aikaan siellä oli ihanan näköistä!


Otetiin reissulle premium-hytti, ja siihen oltiin todella tyytyväisiä. Lapset ilahtui heti alkuun, kun vastassa oli tuliaissuklaita. Meitä aikuisia puolestaan ilahdutti hytin suht tilava koko, sohva ja iso ikkuna. Vauvakin ylsi katselemaan maisemia! Ainut miinus oli se että tyynyt oli niin suuria että ei niillä voinut nukkua, edes noilla pienemmillä, eikä koristetyynyjä tehnyt mieli edes kokeilla. Mutta päivällä oli niin mahtava loikoilla muhkeilla tyynyillä!

Aamupala kuului hytin hintaan, ja sen voimin noustiin uuteen päivään. Ihana yllätys oli että aamiaissalissa oli livepianisti! Kahvit tarjoiltiin pöytiin, ja lapsillekin lämmintä kaakaota. Miten ihana! Muutenkin siellä oli hurjan huomaavaisia tarjoilijoita. Pojalta kaatui mehu pöydälle, ja heti siihen tuli tarjoilija laittamaan kuivaa pientä liinaa siihen kohtaan. Minä puolestani jätin oman mehulasini liian lähelle vauvaa ja sen hän kippasi pöydälle. Siinä samassa oli vauvankin kohdalle laitettu pikkuliina, ja niin mukavasti rupatellen tarjoilija hoiteli meidän kommellukset. 


Kaksi muutakin harmia laivan henkilökunta hoiti parhain päin. Kävimme ostamassa herkkuja illalla hyttiin. Sipsipussi hävisi johonkin, ei löytynyt mistään vaikka kuinka etsimme! Lopulta piti lähteä ostamaan uusi. Kuitin kanssa kysyimme jos olisi kassalle jäänyt. Kassasetä sanoi vain reippaasti että ota tuosta uusi, nuo tuolla vie niitä (viittasi varkaisiin). Tuli heti mieleen että leikkihuoneessa yksi koululaispoika kysyi meiltä että onko nuo rattaat teidän mitkä on tuolla, ja me ihmeteltiin että onhan ne, miksihän se kysyy.. Niin tai näin, jollekin se oli kelvannut ja uusi saatiin maksutta. Toinen tilanne oli kun tytölle ostamamme jäätelö meni rikki kun hän sen jotenkin huonosti aukaisi ja tikku jäi jäteen vain. Hirveä parkuhan siitä syntyi, ja kahvilan myyjä kysyi että mikä harmittaa noin kamalasti pientä? Silloinkin antoi uuden jätskin, vaikka eihän se niiden vika ollut. Molemmat sanoivat samat sanat että "ei se maailma siihen kaadu - -" :D Meille jäi tosi hyvä mieli niistä. 


Laivan sisustus oli mielenkiintoinen. Eihän siellä mitään kotiin sopivaa ollut mutta ollakseen laiva, minä tykkäsin! Kokolattiamatot toisteli merellisiä tunnelmia: laituria, kivikkoa, hytin lattia kuin hiekkaranta.. Hauska! Yhteisissä tiloissa oli kattovaloina paljon väriä vaihtavia efektejä. Jälkikäteen kuvia katsellessa huomasin, että se tekee kuvista vähän villin näköisiä. Joissain kuvissa on räiskyvän punainen tunnelma, jossain lempeän aprikoosinen.. Ei ne paikanpäällä olleet niin hallitsevia, kuin kuvissa. 


Laivan spa-osasto jäi testaamatta, ja sen päätin heti että seuraavalla risteilyllä sen kokeilen. Tälläkertaa aika kului todella nopeasti jo siinä että tutustuttiin uuteen laivaan. Kun saavuttiin satamaan ja loppukuulutuksessa sanottiin että "toivottavasti valitsette laivamme seuraavallakin kerralla", tuli kuin yhdestä suusta, että varmasti valitaan!

Ei kommentteja: