maanantai 30. marraskuuta 2015

Kohti joulua


Eilen oli ensimäinen adventti, ja joulun läheisyys jollainlailla tuli todeksi. Yhtäkkiä onkin se hetki ettei ole enää liian aikaista tehdä sitä ja tätä joulujuttua, kuunnella joululauluja tai laittaa jouluvaloja.. Alkaakin se joulukiire. Meidän joulukiire ei kyllä ole sieltä pahimmasta päästä, sillä en ole koskaan ollut mikään hössöttäjäkaappiensiivoajatyyppi. Voisin toki kokeilla, jos laittaisi nuo parit hassut keittiön sekalaatikot (aka miljoonalaatikot) järjestykseen. Saarekkeen suuret alalaatikot vetävät tavaraa hurjan määrän, ja vaikka suurinta osaa laatikoista päivittäin availen, jotain turhaa sinne aina säilöytyy, kuten nyt vaikkapa uima-allashälytin.. 

Joulunalusaika on minulle ennemminkin mukavaa jännityksen aikaa, tunnelma tihenee, mitä pidemmälle joulukuuta mennään. Lasten syntymä ja kasvu ovat tuoneet hurjasti lisätunnelmaa jouluun.. Lapset intoilee tietenkin lahjoista, ja kysymyksiä riittää kyllästymiseen asti näistä aiheista, montako yötä että saa avata kalenterin ensimmäisen luukun, onko mummolassa lunta, saanko minä sen lahjan mitä toivon..

Kotona on vielä joulunpunaiset koristeet varastossa. Muita juttuja on tullut laitettua, kuten uudet valaisimet olohuoneeseen. Niiden tarina onkin vähän erilainen kuin ajattelin tuon "pienen" muutoksen olevan.

Ostin torilta valaisimet, ja kysyin myyjältä ennen ostopäätöstäni että onko näissä kellertävyyttä. Myyjä vakuutteli että ei ole, ovat luonnonvalkoiset. Kun valoa ei ollut sisällä, ne näyttikin ihan hyviltä, mutta voi järkytys kun kattoon saatiin ja valo sisälle! Revin täysin pelihousuni, ne oli jotain ihan karmaisevan rumaa. Ei muuta kun vanhat varjostimet irti ja miettimään, miten noita lamppuja tehdään? Kiertelin sinä samana iltana kauppoja ja lopulta päätin että ostan rullaverhon ja leikkaan siitä vanhoja varjostimia kaavoina käyttäen uudet. 


Eniten asiassa ärsytti se, että en ostanut valaisimia parilla kympillä ja tuunaustarkoituksessa vaan luulin saavani laatua! Myyjä kertoi valaisimien maksaneen uutena noin viisi ja puolisataa. Kiva, vaan ei se minua lohduta, kun lamput oli todellisuudessa jotain ihan hirveää. Siksi koetin saada uudet varjostimet niin pienellä rahalla kuin ikinä. Rullaverho ja teippi (jääkiekkomailan grippi :D) oli ihan kelpo vaihtoehto, vaikka ei tietenkään ollenkaan niin jämäkät kuin alkuperäiset varjostimet. Toivottavasti nuo rypyt ei hyppää vieraiden silmiin niinkuin omaan! Ja ehkä ajan kanssa nuo pahimmat rytyt oikenee. Kaukaa katsottuna olen todellakin tyytyväinen, ja aina kun vertaan alkuperäiseen, pidän nykyisiä tuhat kertaa parempina. 


Perjantaina oli black friday (ja tänään joku cyber monday, mistä näitä päiviä oikein tulee?!) ja me intouduttiin ostamaan kahdelle nuorimmalle uudet tuolit, toinen syöttötuoliksi ja toinen juniorituoliksi. Vanha tripp trapp- syöttötuoli meni jo viikonloppuna kaupaksi, ja uusia odotellaan ilmeisesti ensi viikkoon, ei millään jaksaisi odottaa.. Tykkään ihan hurjasti tästä Stokke step- mallista!!


Ei kommentteja: