tiistai 15. joulukuuta 2015

Tähtihimmeli ja muuta lumivalkeaa näperrystä

Haluaisin tehdä sellaisen oikean ison himmelin, valkoisena. Viime jouluna en saanut aikaiseksi, mutta taas se on pyörinyt mielessä. Muutaman kerran olen asian kaupassa muistanut, mutta valkoisia ohuita pillejä ei ole ollut tarjolla. Mustia kyllä on, mutta en minä mustaa ainakaan ensimäiseksi himmeliksi halua.. 


Eilen sattui silmään tähtihimmelin ohje Villa H -blogissa. Ideaa lähdin etsimään, kun joku oli keksinyt tehdä himmelin tops- puikoista. Siitä paikasta aloin askartelemaan tähtöstä. Mitatkin sain laskettua surkealla matikkapäälläni, sillä ko ohje oli suuremmalle tähdelle. Jostain muistin hämärästi ristiin kertomalla- ohjeen.. :D Tops- version mitat "pilleille" ovat seuraavat: 7,2cm (eli vain vanut pois), 5,4cm ja 2,5cm. 


Heti toisella yrittämällä pääsin jyvälle tekniikasta, ja nopeasti tuollainen pieni tähti lopulta valmistui. Sen verran koukuttavaa puuhaa tämä oli, että nyt alan etsimään ahkerammin valkoisia pillejä! Toinen innostus on nuo kuuset, niitä tuli taiteltua ehkä muutama liikaa.. Ajattelin viedä osan siskolleni, pienenä joulutervehdyksenä! 


Viime jouluna yritin tehdä valkoista massaa, josta voi askarrella joulukoristeita. En onnistunut sen tekemisessä, joten sitä täytyy kokeilla nyt uudestaan. Läheltä piti, etten ostanut näitä valmiina, mutta aina mukavampi tehdä itse! Tämä ei ole sitä taikataikinaa, vaan maissitärkkelyspohjaista, josta saa ihan vitivalkoista. Epäonnistuin viime vuonna niin totaalisesti, että piti kokonainen vuosi kerätä hermoja uuteen yritykseen. Nyt on taas into huipussaan, joten ei muuta kun maissijauhoja ostamaan!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania askarruksia! Määki oln innostunu askartelemaan nuita kuusia. Mulla töissä niitä ikkunalauallinen :D sitäkö jostaki niin innostuu;) Hyvää joulunaikaa teille!
T:kaima

Unknown kirjoitti...

Onhan ne kivoja, vähä nähtyjä jo mutta kun on niin mukava taitella, ja helppoa! :) Tunnelmallista joulun aikaa sinnekin!

Toiveettodeksi kirjoitti...

Kauniita askarteluja siellä! Hauska, kun juuri itsekin kaivoin ohjeen tuohon soodataikinaan ja lupasin lapsille, että askarreltais kuusenkoristeita :)

Unknown kirjoitti...

Nuo kuusenkoristeet on niin nättejä.. Kumpa onnistuisin tälläkertaa.. :D

-HEINI- kirjoitti...

Ihana tuo tähti valkoisena <3. Mukavaa joulunodotusta!

Unknown kirjoitti...

Kiitos Heini, hyvän joulun toivotukset teillekin! :)