tiistai 12. tammikuuta 2016

Tammikuun tuulia

Ihanaa alkanutta uutta vuotta! Hieman jännittää, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Suunnitelmat kevään osalta on kahden vaiheilla: haenko kouluun vai palaanko töihin. Oma kouluun hakemiseni olisi se ykköstoive, mutta avoinna on että onnistuuko lastenhoito pääsykokeisiin lukujen ajan. Kun joulun alla kävin työpaikalla, keskustelimme vähän jo töihin paluusta. Onnekseni olen tervetullut takaisin aiemmin kuin olen ilmoittanut. Syyskuuhun saakka en siis ainakaan ole kotona. Mieheni töistä riippuen saatan lähteä jo kevätpuolella töihin, koska jos lastenhoito täällä kotona ei onnistu lukujeni ajaksi niin sitten täytyy alkaa hakea hoitopaikkaa lapsille ja jättää pääsykokeet väliin. Se harmittaisi ihan suunnattomasti, mutta ei se ole lopullista, ensi vuoden keväällä on kenties parempi tilanne hakea kouluun. Entä hoitopaikka päiväkodissa, ei sekään ole täysin selvä että sellaisen saa! Huhhuh, arjen kuvioissa on nyt aikalailla miettimistä. Varsinkin kun vastakain on näin suuri haave, ja sitten työnteko. Työpaikka on todellakin asia jota arvostan, ei tässä siitä ole kysymys, mutta niin paljon toivon että saisin tulevaisuudessa tehdä töitä vallan muissa tehtävissä.

Täällä kotona on talven tuulet puhaltaneet uutta intoa touhuamaan kotitöitä. Joulusiivoukset vaihtui tammisiivouksiksi! Pakkaskelit tuli tänne vasta nyt tammikuussa, ja pakastin saatiin sulatettua nyt. Samaan syssyyn mieheni pesi saunan perusteellisesti. Ilomielin annoin homman hänelle, laattalattioilla liukastelu juuriharjan kanssa ei ole mun lempijuttuja.. Mutta palkinto on kyllä niin ihana! Seuraavaksi pikku projektiksi olen aloitellut huonekasvin ruukun vaihtoa. Tammikuu ei ole mikään mullanvaihtosesonki mutta kasviparka pudottelee lehtiään kummasti. Ehkä se on liian pienessä ruukussa? Tai sitten meillä on liian viileä huoneilma.. Kukkaruukun spreijasin eilen mustalla maalilla, sitä jäi kellon numeroiden maalaamisesta yli. Ehkäpä saan sitäkin kuvattua tänne blogiin!


Vaikka pakkaset on olleet kovat niin vasta tänään on alkanut kunnolla tulla lunta. Ai että tätä jokavuotista riemua! Ensimäiset hanget, näitä on odotettu! <3


2 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Mulla se siivous-urakka alkaa aina joulun jälkeen :) Nimittäin kaappien siivous,ja sitähän riittää suuressa sakissa...No,ens jouluun on aikaa ;) Työ/koulu-asioita pohdiskellaan täälläkin,melkein 19 kotiäiti-vuoden jälkeen.

Unknown kirjoitti...

Jotenkin tämä talven valkeus inspiroi minua nyt siivouksiin, ja omanlaisensa kiireettömyys toisin kuin joulun alla. Ja sekin, että nyt alkaa kotiäitiys olla tältä erää paketissa. Tulen kyllä mitä luultavimmin jatkossakin olemaan kotiäiti aika-ajoin, mutta se on minusta vain ihana ajatus, että saa pientä breikkiä välillä työelämästä! Koulua voisin tehdä vaikka kuinka, se on jotenkin niin mukavaa hommaa. Itku kun ei vaan ole onnistunut mun pyrkimykset, vielä! Avoin yliopisto saa toimia pika-apuna tähän koulukuumeeseen.. ;) Joten jos ei kouluunhaku onnistu tänä keväänä, luen avoimessa. Sit ota asenteen että molempi parempi! :D (vaikka harmissa tulisi olemaan kova nieleminen, toivottavasti niin ei käy)