tiistai 21. lokakuuta 2014

Suunnitelmia

Nyt on vuokrasopimus allekirjoitettu, joten muuton suunnittelu voi todenteolla käynnistyä! Kylläpä helpotti, päästään kuin päästäänkin sinne! Muutot on aina hyvä väli käydä kaapit ja varastot läpi, ja yhtä ja toista koetankin myydä tai antaa pois. Mieluisampaa tekemistä on suunnitella uuden kodin sisustusta.

Lastenhuoneen suunnittelu on huomattavasti miellyttävämpää nyt kun pohja on valkoinen. Oikeastaan kaikessa sisustamisessa on ollut jo pitkään haaveena, että saisi sisustaa kokonaan valkoiselle pohjalle. Se on kuin tyhjä paperi, jolle voi alkaa suunnittelemaan mieluista. Vanhassa kodissa värejä on käytetty paljon, ja olohuoneessa oli lisäksi kuviolliset tapetit. Melko haasteellista.

Heti alkuun (viikko sitten..) aloin pohtimaan olohuoneen sisustamista, mutta koska uutta hankittavaa alkoi kertyä niin paljon, totesin etten kaikea voi heti saada, ja siirryin helpompaan, lastenhuoneeseen. 

Sisustustarroilla olen suunnitellut tekeväni yhden seinistä polka dot- tyyppiseksi pyöreillä sisustustarroilla. Kiva ja edullinen tapa saada ilmettä huoneeseen! Tarrat tilasin Metsolat-verkkokaupasta josta sain muuten aivan mahtavaa palvelua. Haluamiani tarroja ei ollut valikoimassa juuri silloin (kyllä, tilasin ne silläkin uhalla etukäteen ettei edes saada uutta kotia) mutta kun laitoin viestiä, heiltä löytyi niitä kaksi arkillista! Erilaisia kuvioita, kuten tähtiä, saa ainakin Ferm Livingiltä. Minä halusin palloja. Lisäksi askartelen lastenhuoneeseen viirinauhatyyppisen "helminauhan" puolipalloista. Sen asettelen jonnekin katon rajaan. Kattolampuksi ajattelin ikean Melodi-kattovalaisinta. Mustavalkoraidallisia mattoja luulin löytäväni vähän joka kaupasta, mutta lopulta löysin vain yhden, Askon Tornio-maton. Piirtelin Paintilla hahmotelmaa lastenhuoneesta. Ehkä siitä vähän ideaa on hahmotettavissa? :D


 Ennestään meillä on tuo Expedit- hylly ja Lack- pöytä. Sängyt laitetaan vastakkaisille seinille, ja expedit niiden väliin, jos se siihen istuu hyvin. Pöytä ja tuolit etsii vielä vähän paikkaansa.. Valkoisia jakkaroita ei meillä vielä ole, Ikealla olisi Mammut- jakkaroita. Jos löytyy jotain parempaa, niin nämä jää kyllä helposti kakkoseksi, niin heppoisat ovat. Tällähetkellä lastenhuoneen hyllykössä on neljä valkoista koria, joissa lelut säilytetään, mutta korit on käytössä pehmenneet sen verran lötköiksi että uudet voisi olla paikallaan.

Sängyt on vielä puunväriset, ne pitäisi maalata valkoiseksi ennen muuttoa. Värit huoneeseen puolestaan tulee leluista, ja niitä kyllä riittää! Kun lelut on laatikossa, yleisilme on toiveena jäädä siistiksi ja simppeliksi. Päiväpeitteitä en ole vielä keksinyt kivoja, nykyisillä ehkä mennään näin alkuun.

Ei kommentteja: