torstai 4. joulukuuta 2014

Ekstraenergiaa auringonvalosta


Joskus tekee hyvää pistää pitkäkseen sohvalle, nostaa jalat ylös. Olla vaan. Otin heti äitiyslomalle jäätyäni tavaksi vähän itsekin levätä sillävälin kun lapset nukkuu päiväunia. Melko usein otan itsekin päiväunet, molemmat lapset tulee silloin viereen unilleen, ja nukahtavatkin nopeiten. Tänään paistaa pitkästä aikaa aurinko, enkä malttanut mennä nukkumaan, vaan jäin loikoilemaan sohvalle. Nauttimaan hiljaisuudesta ja tuosta akut täyttävästä luonnonvalosta kaikessa rauhassa!

Pikkuhiljaa alkaa olla oikeasti sellainen levännyt olo. Aluksi äitiyslomalle jäätyäni se taisin olla minä joka nukahdin päikkäreille kuin tukki! Työnteko ilmeisesti on oikeasti voimia vievää, vaikka toimistotyötä teinkin. Vähän ennenkuin olin ollut kukauden lomalla, ihmettelin itsekseni että miten oikeasti vuodesta toiseen työtä tekevät jaksaa sillä kuukauden kesälomalla! Itselläni ei nimittäin ollut vielä sellainen olo että olisin taas täysissä voimissan. No mutta nyt alkaa olla paljon kevyempää minunkin päiväunet, joten olen ilmeisesti saanut ladattua voimia taas normaaleihin lukemiin. Lasten tolskauksetkaan ei enää raivostuta ollenkaan niin paljon. Pelkäsin alkuun että mitä tästä tulee jos minä vaan päivästä ja viikosta toiseen raivoan täällä kun juuri siivoamani paikka on myllätty ja lapset tolskaa mitä ihmeellisemmillä asioilla. Ihmettelen itse, kun ei enää niin pipoa kiristä. :D Ei tämä vieläkään täydellistä ole, joka ikinen iltapäivä nimittäin kellot pysähtyy, ja tuntuu ettei iskä tuu ikinä kotiin. Aina se sieltä sitten tulee, ja ilta luiskahtaa ohi yhdessä hujauksessa. Ja sitten tulee taas yö, ja minä kuuntelen joka vihlausta mahassa ja supistusta että mikäs tämä on, onko jotain erilaista, voisikohan tämä olla vihje synnytyksen lähestymisestä...? :D


Ps. Junaradan palikat olohuoneen alkovissa on ihan omalla paikallaan eikä ärsytä muakaan ollenkaan! Minusta kun lastenhuone on ihan liian ahdas junarataleikkeihin. Lipaston laatikoissa on myös kaikki pelit, jotta minäkin saisin aikaiseksi joskus pelata lasten kanssa. Pikkulegot kai voisi myös siirtää tuonne. Hmm..

Ei kommentteja: