lauantai 20. joulukuuta 2014

JoulupuuhissaTänä viikonloppuna puuhaillaan meidän joulua. Koska vasta oli muutto, on koti melkolailla siisti, ja tavalliset viikkosiivoukset riittää. Joulu menee oman perheen kesken, ja niimpä joulun laitto sujuu suhteellisen kevyesti. Kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta ei kovin suuria määriä joulun(kaan) aikaan ruokaa kuluta, joten yksi päivä valmisteluihin näin muutamaa päivää ennen aattoa oli juuri sopivasti. Eilen laitettiin piparitaikina tulemaan, ja tänään ollaan leivottu niitä sekä rieskoja. Kotikaljaakin on tuloillaan muutama litra.

Aamulla poika lähti isän kanssa hakemaan kuusta, kyllä oli mieluinen reissu! Saatiin ystäväperheeltä kuusi, (kiitos vielä siitä!) ja kun kaikki tämän päivän leipomiset ja siivoukset oli valmiita, kannettiin kuusi tupaan. :) ah mikä tuoksu.. <3


Kuusenhakijat saivat palatessaan ensimäiset maistiaiset, me tytön kanssa oltiin oikein hyvä tiimi! ;) mitäs nyt jos vähän taikinaa maisteli matkalla pellille, kun tyttö itse oli niin tyytyväinen: "onnittuin!" kuului tuon tuosta, ja ihan yhtä hyviltä maistui tytönkin nykeröt!


Aherruksen päätteeksi saunan lämmössä koetin pehmentää tuskaista selkääni. Ja kun "mitään" en tehnyt! En luutunnut, imuroinut, kantanut kuusta, en ollut edes hakemassa sitä. Kai tuo pipareiden teko sitten on rankkaa.. :D muut  touhut nimittäin teki mieheni, minä vain ohjeistin miten luututaan ja muuta yhtä tehokasta.. Mutta tulipa kaikki tälle päivälle suunnitellut jutut tehtyä, voidaan olla tyytyväisiä. Saa vähän iskiasta vihoitella, ei haittaa, sillä nyt on sitten aikaa levätä ja nauttia tästä ihanasta joulunajasta.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ai miten suloista! Kaipauksella ajattelemme teitä rakkaita siellä etelässä.Saa nähä milloin alkaa tapahtua!!Olette ajatuksissa:)