keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Äitin päivä

Kotiäitipäivät on melkein samanlaisia päivästä toiseen. Tämä ei ole valitus! Haluan olla kotona, ahdistaa pelkkä ajatuskin että veisin vauvan päiväkotiin jo nyt. Lähempänä vuoden ikää on ihan ok aloittaa päiväkoti. 

MUTTA. Välillä tylsistyin ihan tosissani tähän. Kotiintulijat ei varmaan erottanu mua olohuoneen matosta. Päässä pyöri vaan: tätäkö tää on päivästä toiseen, onko tässä mitään järkee, miten kotiäitit jaksaa tällasta. Näin päivä mulla menee:

7:50 herätys, päivävaatteet päälle.
8:30 Poika päiväkotiin,
8:40 Aamukahvi tippumaan, aamupala itselle. Lehden luku.
9:00 Tietokone auki, Facebookin uusimmat päivitykset läpi, blogien lukemista.
9:15 Tyttö tahtoo nukkumaan, hän ei jaksa vielä sittenkään herätä, aamupuuro siirtyy myöhemmäksi.
10:00 Pyykit, tiskit, muut sotkut siistiksi.
11:00 Mitä tekis? Tyttö herää, aamupuuro ja pikkuleikkejä.
11:30 Mitäs sitä sit tekis? Lukemista vaikka..
12:00 Tytölle ruokaa. Ulos lenkille.
13:00 Huh, kello on jo yks!
14:00 Kohta vois hakee Pojan kotia. Tytölle välipalaa, itselle kans.
14:50 Päiväkodille.
15:20 T tulee töistä, jippiii! 

Koetin pohtia että mikä kurja tässä mättää, syy on tosi selvä: ihminen tarvitsee liikuntaa. Se vaan on mulle jotenki astetta hankalampaa päästä liikkeelle. Tammikuun alku sujahti nopeasti, kun lenkkeilyä oli kahdesta neljään kertaa viikossa. Nyt meni viikko etten käynyt noiden loskakelien takia ollenkaan. Lisäksi kodin pitää olla siisti että täällä viittii olla. Ennen on ollu melkei ihan sama siivooko kerran viikkon, mut siitäkin voi tehdä itselle haasteen, ilman niitä tulee kyllä hetkessä mökkihöperöksi!

Ihan parasta on tietenkin olla Tytön kanssa, hän on oikea päivänpaiste. Pienenpieni touhuaja. <3 Tiedättehän: koko ajan jotain uutta ja ihmeellistä, myös äitin mielestä! Hän vain nukkuu aika paljon aamusta, kahdet unet, joista jälkimmäiset kestää ainakin puolitoista tuntia, joskus kolmekin tuntia.

Onneksi on kotiäitikavereita, voi pyytää juttuseuraksi kun kyllästyttää! Tai sitten lähteä yksin tai jonkun kanssa kaupungille. Varasin juuri kirpputoripöydän, lauantaina alkaa se, ja viime kerran kokemuksen mukaan siinä riittää mukavasti tekemistä! Kun vaan menis tavaraa kaupaksi niin saisi täytellä! :)

Ei kommentteja: