sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Apple iPad mini

Sain eilen kauan toivomani iPadin. Miten voinkin olla näin innoissaan tästä? Tämä on ihan huippukiva laite. Windowsia aina käyttäneenä minusta tuntuu et tästä puuttuu kaikenlaisia näppäimiä (muunmuassa sivunuolet, saisiko niitä lisävarusteina?!? :D) eikä näyttö suostu tottelemaan aina minua... Tosiasiassa en siis osaa vielä käyttää tätä. Isi antoi muutamia alkuvinkkejä, ja kannusti että kyllä tämän kuulemma oppii! :) Ja kun kerroin että pitkään tämän hankkimista sain ehdotella koska tämä on pelkkä viihdelaite, niin ei kuulemma missään nimessä ole! Esimerkiksi karttapalvelu on kuulemma ihan huikea. Eli hyvä ostos oli! Nyt vaan tutustumaan tähän että saa tästä irti kaikkee itselle kiinnostavaa juttua.

Sain minä tähän eilen ladattua sen yhden huipun lastenpelin, Kapun metsä. Ihana! Siinä pelissä pitää esim. syöttää ketulle vadelmia, lapsen pitää laittaa sormi marjan päälle ja vetää sekä ketun suuhun. Toinen kiva on Pojan mielestä se missä tikka hakkaa puuhun kolon, kun naputtaa näyttöä.

Kamera tässä on ihan karmeen huono. Kuvankäsittelyohjelman silti tähän löysin hujauksessa, siellä oli kivoja juttuja kun pikaisesti selasin sitä.

Sitten vähän muihin juttuihin.. Tyttö on oppinut nousemaan lattialta seisomaan ilman että ottaa mistään tukea. Kävely tuen kanssa on sujunut jo jonkin aikaa. Tuen ei tarvitse olla kävelykärry, kaikki käy mikä liikkuu.  Tuolit, potkumopo, koristehevonen... Uuden oppiminen näkyy heti yöunissa. Toissayönä oli sellainen sirkus että huhhuh. Mietin monta kertaa että järki tässä lähtee kun ei saa nukkua! Ei lähtenyt. :D seuraava yö oli jo rauhallisempi. Tyttö on muutenkin ihan erilainen kuin isoveljensä samanikäisenä. Tottakai kaikki lapset on erilaisia, mutta silti. Toista ei kiinnostanut yhtään kukkamultien levitys, toinen kurkottaa pöydälle ja raplaa kukkapurkkia vaikka ei edes näe miten kivoja palloja äidillä on kukkien koristeena. Pääasiassa kuitenkin naurattaa Tytön touhut, mutta tasa-arvon nimissä torun myös Tyttöä, ettei tule paha mieli Pojalle siitä että vain häntä kielletään tekemästä jotain.

Testaampas lopuksi miten kuvan lisääminen onnistuu, jonkin aikaa sai naputella ennenkun minkäänlaista kuvaa sain lisättyä. Tuommoisella minä koetan jatkossa blogata! :)


Ei kommentteja: